Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Της κακομοίρας (Ταινία)


 
Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Παραγωγή: Κώστας Χατζηχρήστος
Σενάριο: Ντίνος Κατσουρίδης
Πρωταγωνιστές: Κώστας Χατζηχρήστος (Ζήκος),
Κώστας Δούκας (Παντελής Σκουφάντελος), Νίκος Ρίζος,(Kατσάρας Μπούρμπουρης), Μαρίκα Νέζερ(Δέσποινα), Ντίνα Τριάντη:(Λίτσα), Νίκος Φέρμας:(Μανώλης), Θανάσης Μυλωνάς:(Αργύρης), Νέλη Παππά (Φιφίκα), Γιώργος Βελέντζας (Μήτσος),κ.α.
Πρώτη προβολή: 18 Ιουνίου 1963
Μουσική: Γιώργος Μουζάκης
Διάρκεια: 81 λεπτά
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπόθεση
Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Ο Παντελής αν και προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα την ημέρα των γενεθλίων της ότι ο Παντελής και εκείνη θα αρραβωνιαστούν. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει τρομάζει μόνο με την ιδέα γι' αυτό προσπαθεί να το αποφύγει.
Μέσα στην ταινία υπάρχουν χαρακτηριστικές στιγμές λογομαχιών του μπακαλόγατου (υπάλληλου μπακάλικου), Ζήκου και του αφεντικού του, ιδιοκτήτη του μπακάλικου, Παντελή.

Φεστιβάλ
Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1963.

Πληροφορίες
Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιάννη Γιαννακόπουλου.
έτος παραγωγής: 1963
είδος: κωμωδία


1 σχόλιο:

  1. Και ποιος δεν ξέρει την ταινία του Κατσουρίδη, με τις ατάκες του Ζήκου!;
    Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή